Наш политолог направи много интересен коментара по широка коментирана тема в света

...
Наш политолог направи много интересен коментара по широка коментирана тема в света
Коментари Харесай

Политолог: Атаката на Иран срещу Израел е координирана с Москва

Наш политолог направи доста забавен коментара по необятна коментирана тематика в света сега.

Атаката на Иран против Израел не е алегорична, тя е координирана с Москва. Това съобщи в ефира на Дарик преподавателят по политология в Софийския университет доцент Искрен Иванов.

Той разяснява последните събития в Близкия Изток, като акцентира, че войната е почнала още на 7 октомври с нападението на Хамас против Израел.

Според специалиста по интернационална сигурност идващите дни са основни и до края на седмицата ще стане ясно дали Тел Авив ще отговори на удара на Техеран.

Иванов очерта 2 вероятни разновидността за деяние пред Бенямин Нетаняху – закостенял, който включва пряк удар против Иран, и несъразмерен. Вторият е по-вероятен, съгласно Иванов, и е оня, в който Съединени американски щати надвиват в опита си да спрат ескалацията на напрежението в района, написа Novini.bg.

Ключов акцент в интернационален проект са идните избори в Съединени американски щати. Резултатът от тях ще повлияе на хода освен на войната в Газа, само че и на тази в Украйна. „ Съединени американски щати си имат цели, Западът е решил, че Израел е по-голям приоритет от колкото Украйна “.

Доц. Иванов разясни, че в случай че се стигне до пълномащабна война в Близкия Изток, евентуално помощта за Украйна от страна на Вашингтон ще отиде на назад във времето.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР